Блог на Райфайзенбанк

Представяме ви историите на служители в банката, които споделят тяхното преживяване като препоръчани служители – от момента на препоръката и проучване на организацията през процеса на подбор и последващите впечатления и опит. Ще ви разкрием и гледната точка и подбудите на служителите, които препоръчват Райфайзенбанк като работодател.

Марио Димитров, юрисконсулт в отдел „Правен“

Казвам се Марио и стартирах в Райфайзенбанк през 2018 г. Точно завършвах специалност „Право“, но нямах правоспособност да практикувам. Тогава моят приятел – Янко Янков, който работи в отдел „Ежедневно банкиране – Малки предприятия“, ми сподели за отворена позиция в бизнес отдел – младши продуктов мениджър. До март 2019 г. работих на тази позиция (като продуктов мениджър), а когато се освободи позиция в „Правен“ отдел ми беше дадена възможност да продължа по желания от мен път.

Първа среща

Да работиш в банка винаги ми е звучало сериозно и респектиращо. Не търсих специално позиция в банка. Kъм онзи момент работех в кантора, докато завърша и придобия правоспособност. Мой приятел ми сподели за позицията „продуктов мениджър“. Стори ми се интригуващо, защото щях да имам възможност да видя бизнеса и корпоративния свят отвътре, а това винаги е много полезно за един юрист – да разбира бизнес спецификите.

Самият процес на подбор, след като бях препоръчан за ролята, мина много бързо –2 интервюта, запознаване с екипа, ръководителя и атмосферата в организацията. Това, което ме впечатли още тогава беше добронамереността на хората и професионалния подход. Още тогава, споделяйки желанието си да се развивам в областта на правото, обсъдихме, че при освобождаване на позиция в „Правен“ отдел, ако все още имам интерес, ще има възможност да се прехвърля.

Друго нещо, което ме спечели беше отношението на хората, както и позитивността им. В началото бях малко притеснен – как ще се справя със задачите, ще има ли на кого да разчитам за съдействие. За щастие, попаднах на готини и търпеливи колеги, които  ми дадоха достатъчно време да навляза в нещата и непрекъснато ме подкрепяха в моето желание да се науча.

Ако няма добър колектив, където и да си, едва ли ще си много щастлив.

Ежедневното ми вдъхновение

Премествайки се в „Правен“ отдел, си дадох сметка колко ми е помогнал опитът в продуктовия отдел. Виждам и разбирам бизнеса много по-добре - и през очите на клиентите, а не само през законите и нормативната рамка. Обичам да се занимавам с договори, особено тези, които са свързани с имплементиране на технологии. Нещо, което не знаех, че ще ми хареса, но се оказа изключително интересно, са задачите, свързани с покупка на имоти и имущество.

И тук, екипът също много ме зарежда – обикновено закусваме или обядваме заедно, а след работа играем джаги с колеги и от други отдели.

Предай нататък

Доброто отношение и колективът определено са нещата, които ме печелят всеки ден. Спокойно мога да кажа, че намерих приятели и в двата отдела – „Продуктов“ и „Правен“ .

Ако някой търси работа и се колебае откъде да започне, бих го посъветвал да опита в Райфайзенбанк. Тук се дава шанс да опиташ нещо ново, имаш възможност да се докажеш и развиваш. Можеш да направиш сериозни крачки в кариерата си, стига да искаш, и дори да се забавляваш, докато работиш.

  • Не се страхувай да опиташ!
  • Бъди отворен за нови предизвикателства!
  • Забавлявай се, докато работиш!

Янко Янков, Началник отдел/Продуктов собственик, отдел „Ежедневно банкиране – Малки предприятия“

Какво ме мотивира да препоръчвам?

Работя от почти 9 години в Райфайзенбанк, като през годините съм препоръчал 11 приятели - 7 от които все още работят активно в банката. Райфайзенбанк ми е дала много и чрез препоръките си искам да върна това, което получавам и да помогна за развитието на организацията.

Винаги, когато препоръчвам, говоря и с мениджъра на съответния отдел, за да разбера повече детайли. Самият процес по препоръка е изцяло дигитализиран и отнема не повече от 10 минути. За мен препоръката на кандидат за работа от страна на служител е жест на признание и благодарност към компанията и същевременно възможност за наистина добро кариерно развитие на приятел/познат.

 

 

в За банката, Интервюта, Любопитно
Етикети: