Блог на Райфайзенбанк

Ние вярваме, че всеки носи доброто в себе си. Забързани в ежедневието си и притиснати от ангажименти обаче често забравяме да погледнем в страни към хората с по-големи проблеми или по-големи мечти от нашите. Имате ли желание да им помогнете? Как обаче да стане това, след като вие самите имате достатъчно ангажименти и проблеми, а нямате време? Не се притеснявайте, за да помогнете на деца и възрастни в нужда, да се погрижите за околната среда или за съхраняването на културата и традициите не е нужно да положите кой знае какви усилия. Има много организации, които ще го направят вместо вас, а вие просто трябва да ги подкрепите, като дарите за общата каузаВижте нашите осем причини да го правим всяка година с кампанията „Избери, за да помогнеш“.

По-ефективно е, отколкото да помагаш сам 

Организациите посвещават време и усилия на определена кауза. Те познават проблемите на съответната област в дълбочина. Така например, самотните възрастни хора имат различни нужди – лекарства, домакинска помощ, рехабилитация или разходка с придружител. На деца и жени в риск трябва да помагат специалисти, лекарите избират най-подходящата болнична апаратура, лесовъдите знаят какви дръвчета къде и кога да бъдат засадени. Затова подкрепете организациите с дарение. Така може да сте сигурни, че помощта ви ще е максимално ефективна. 

Ставаш част група с общи ценности 

Организациите сплотяват хора с общи ценности около своята кауза. Подкрепяйки я дори само с дарение, вие вече ставате част от тази общност с единна целКогато повече хора обединят усилия, промяната ще е по-осезаема. 

Носи лична удовлетвореност и действа добре на духа 

Да знаеш, че си значим и важен за някого, когото дори не познаваш, е невероятно усещане. Носи допълнителен смисъл в живота. Само си представете, че с ваша подкрепа дори със скромно дарение някъде в България някой самотен възрастен ще получи топъл обяд и лекарства, някое дете ще превъзмогне страховете от преживяно насилие, нечий живот ще бъде спасен с подходящата медицинска апаратура, някое кътче в страната ще бъде почистено и облагородено… Вдъхновението да помагаме на хората с кауза носи удовлетворение и енергия за всичко останало, с което се занимаваме в живота си. 

Даваш пример и заразяваш с добро 

Няма по-силна мотивация за хората около нас от личния ни пример. Когато дарявате – не се притеснявайте да споделите с близките си за това. Кажете им какво ви е мотивирало и какво сте почувствали. Да разказваме за доброто не е самохвалство. Така можем да се превърнем във вдъхновение и за други хора. Това вече е кауза, която си заслужава. 

Защото можеш 

Това, че можеш да дариш, означава, че имаш повече от много други хора. Някои не са родени в нашата среда, някои са станали жертва на съдбата..Понякога е трудно дори да си представим колко много може да означава за някого дори частица от това, което имаме ние. Доброто се връща, независимо дали вярваме или не вярваме в тази максима. Никога не трябва да забравяме, че ако сега сме в позиция да даряваме, някога може ние да сме от страната на нуждаещите се. 

Голям ефект с малко дарение 

Дори с малко дарение можеш да дадеш принос към голяма кауза, която защитава някоя организация. Ако като теб има и други съпричастни, обединените усилия имат по-голям шанс за успех.

Промотираш щедростта на децата си 

Когато децата виждат, че даряваш от личните си средства, те се научават да проявяват загриженост. Можете дори да обсъдите и изберете заедно с тях каузата, която ще подкрепите и след това да се интересувате заедно от развитието ѝ. 

Поправяме несправедливости 

Сигурно и вие проявявате недоволство към институции, към ситуацииЧрез подкрепата за организациите прескачаме несправедливостите и ги оправяме. Може да ви звучи твърде патетично, но така наистина променяме светаВсяка малка промяна и крачка към доброто променя света за някой. Един малък наш жест може да направи историята на някой по-добра

Ние от Райфайзенбанк продължаваме да го правим, включи се и ти. Избери своята лична кауза на izberi.rbb.bg и направи една история по-добра. 

в За банката, Корпоративна социална отговорност
Етикети: