Блог на Райфайзенбанк

Дигиталните портфейли се наложиха като една от най-удобните иновации за разплащане сред по-активните потребители. В същото време обаче, че за много хора разликата между дигитален портфейл и мобилно банкиране все още не е достатъчно ясна. Ако и вие не сте съвсем сигурни кога, как и кое може да използвате, нека ви поясним с няколко примера. 

Каква е разликата? 

Най-общо казано, мобилното банкиране е моята банка в телефона – почти всичко, което мога да получа в офис на банка, мога да направя през телефона си, благодарение на мобилното приложение RaiMobile. Преводи към сметки, плащане на битови разходи и данъци, кандидатстване за потребителски кредит, откриване на сметка и карта и много други. Ако все още не използваш активно мобилното ни банкиране – виж удобствата, които ще получиш с него в материала в нашия блог

Дигиталният портфейл пък е моят физически портфейл, пренесен в телефона – наличните карти и средствата по техните сметки, само че дигитализирани. 

Как да пренеса портфейла в телефона си? 

Става с няколко лесни стъпки. Райфайзенбанк беше първата, която предложи на клиентите си дигитален портфейл независимо от това с каква карта (Mastercard или Visa) и с какъв телефон разполагате – RaiPay се сваля от Google Play за смартфони с Android, от AppGallery за Huawei и от App Store за Apple Pay (iPhone и iPad). След това в приложението на дигиталния портфейл въвеждате данните на разплащателните си карти и оттук нататък забравяте за физическия си портфейл.  

Как работи дигиталният портфейл?  

След като сте въвели картата си в приложението, можете да плащате само с доближаване на телефона до терминала на касата на магазина. Удобно, бързо и още по-сигурно. 

Повече сигурност 

Телефонът е постоянно в ръцете ни, рискът да го загубим или забравим е по-малък от това да изгубим или забравим някъде портфейла си, нали? 

Убеди ли се, че е време да пренесеш портфейла в телефона си? 

в Любопитно
Етикети: