Блог на Райфайзенбанк

Как новите технологии ни помагат в ежедневието? Защо е важно да спестяваме пари и как да следим харчовете си? Какви са първите стъпки, ако имам добра идея и как мога да стана предприемач? Какви различни професии работят в една банка? Как мога да плащам сигурно с карта или телефон?  

По тези и много други интересни теми специалисти от Райфайзенбанк говориха с деца и младежи от цялата страна в рамките на традиционната ни кампания „Часът на банката“. През тази година инициативата за подобряване на финансовата грамотност на подрастващите достигна онлайн до над 1500 ученици на различна възраст от близо 20 училища в странатаСпециално подготвените за ученици лекции от наши колеги протекоха под интерактивна форма с много дискусии, практически казуси и игрови елементи, поради което обратната връзка от участниците е много позитивна. 

„Часът на банката“ ми даде възможност да се докосна до света на учениците и да се убедя колко много се интересуват те от новостите, технологиите и дигиталните услуги. Децата се информират по темата и се стремят да използват наученото в ежедневието“, споделя Елена Златева, анализатор Дигитална трансформация в банката. Тя не е единственият ни лектор, който научи любопитни неща за учениците. 

Научих, че има изключително знаещи и любознателно ученици, които трябва още повече да стимулираме, за да развиват и обогатяват своя потенциал. Те очакват да получават директни отговори на конкретни въпроси, които ги вълнуват и обичат да споделят мнението си по дадена тема“, разказва Павел Георгиев, специалист в отдел Информационна сигурност. 

Маргарита Манасиева, дигитален продуктов мениджър в отдел Ежедневно банкиране – индивидуални клиенти, която представи пред учениците темата „Какво са парите?“ споделя, че е научила най-ценните уроци от най-малките участници в „Часът на банката“. „Изключително любознателни и позитивни, те създават невероятна атмосфера. Целта на лекцията ми беше насочена към представяне на основни финансови понятия, но накрая аз бях тази, която научи от децата какво всъщност са парите, а и за съществуването на много нови и интересни места, където може да се съхраняват 

в За банката, Любопитно