Блог на Райфайзенбанк

Разказва Ирина Котова, Product Owner - E-loans, Райфайзенбанк, в интервю за рубриката ни, посветена на дигиталната и адаптивна трансформация.

Преди и след agile - как методологията се отрази на продуктите ни?

Аgile методологията ни дава възможност да намалим драстично времето за доставка на нов продукт или услуга към нашите клиенти и да отговаряме динамично на нуждите на пазара. При разработката на всеки продукт се допитваме до клиентите ни, за да им осигурим изключително потребителско преживяване.

С какво се отличава работата ви в подобен екип?

Да бъда част от agile екип е стимулиращо предизвикателство за мен и колегите ми. Работата в самоорганизиращ се agile екип ни носи своеобразна автономност в рамките на огромната ни организация. Ежедневните ни не е свързано с рутина, а напротив - дава ни неограничено поле за иновации и креативност.

Как се промени начинът ви на мислене и работната ви култура?

Промяната е значителна, тъй като аgile, предоставя възможност да цялостен поглед над изграждания продукт, започвайки с изживяването на клиента и преминавайки през динамичните предизвикателства на превръщането на продукта в реалност. Гледната точка на различни хора в екипа, обогатява знанията и дава възможност за гъвкав, динамичен подход към достигане на желаните резултати.

в За банката, Интервюта, Любопитно
Етикети: