Блог на Райфайзенбанк

Ежедневните задачи напоследък ни отнемат повече - и време, и мисли дали ще свършим работа бързо, колко хора ще има, дали всички ще се съобразяват със сегашните ограничения и ще спазват ли достатъчна дистанция. През последните седмици подобни мисли преминават през главите ни всеки път, когато се налага да излезем от вкъщи – да отидем до магазина, до аптеката или до близкия банков офис. За да сме по-малко притеснени и по-сигурни, е добре да се сме наясно какви са предприетите от банката мерки спрямо здравето на клиентите и служителите си. По-долу ще намерите полезна информация как да банкирате спокойно и с лекота дори в условията на извънредно положение.

Банкирайте дистанционно

Първо е добре да помислите дали наистина се налага да отидете до банков офис, или можете да се възползвате от дистанционните възможности за банкиране от разстояние. С различните ни услуги като онлайн и мобилно банкиране, дигиталният ни портфейл RaiPay, банкоматите ни с депозитна функция и непрекъснатата помощ от контактния ни център можете да извършите всички основни банкови операции без да посещавате наш офис - да преведете пари по сметка, да платите битовите си сметки или застраховки, да проверите баланса и движението по сметките си. Друго предимство е, че преводите в онлайн банкирането ни са с до 68% по-ниски такси в сравнение тези, наредени в офис на банката. За всички възможности за дистанционно банкиране от Райфайзенбанк можете да прочете тук

Запознайте се с възможностите за дистанционна консултация

Консултацията със специалист по телефона е също толкова ефективна, колкото и при личен контакт, затова ви съветваме да се запознаете с възможностите за връзка с банков специалист, когато искате да получите информация за кредит или друг банков продукт за физически лица и малкия бизнес тук.

Проверете работното време на офисите

Ако в краен случай се наложи да посетите банков офис, се запознайте с работното му време и се уверете, че не е с временно преустановена дейност заради извънредната ситуация. Актуалното работно време на офисите ни можете да намерите тук. Имайте предвид, че е възможно обслужването в офис да отнеме повече време, за да се гарантира сигурността ви. Райфайзенбанк е предприела мерки за ограничение на броя клиенти, които се допускат едновременно, като през цялото време се следи за спазването на дистанция между клиентите и служителите.

Запознайте се с предприетите от банката мерки в условията на извънредно положение

Безопасността е първото, което ни вълнува в подобни ситуации. Затова можете да бъдете спокойни, че офисите на Райфайзенбанк се дезинфекцират по няколко пъти на ден, включително и банкоматите в тях, а обслужването се осъществява на бронирана каса. Касовата наличност също е гарантирана, като постоянно се наблюдава в офисите и банкоматите, и те редовно се зареждат. Още за всички предприети от Райфайзенбанк, които се грижат за безопасността ви можете да видите тук.

Чувството на спокойствие и сигурност е важно за всеки един от нас, защото то ни помага да преодолеем временните трудности на настоящето и да продължим с ежедневието си. Затова ви съветваме #ОстанетеВкъщи, а когато се налага - банкирайте сигурно и без притеснения.

 

в За банката, Любопитно