Блог на Райфайзенбанк

Имаш поне 5 възможности от всяка точка

Преди месец сякаш не се замисляхме толкова за възможностите за дистанционно банкиране и все отлагахме момента да се регистрираме в онлайн или мобилното банкиране поради ред причини, защото винаги има нещо по-важно. А и все сме се чудили коя парола за какво е и с какви данни да се логнем, където трябва.

За няколко дни обаче ни се наложи много бързо да започнем да живеем и банкираме с друг ритъм от вкъщи.

Знаем, че промяната изисква време и не всички сме подготвени за нея по еднакъв начин. Затова ви разказваме за поне 5 възможности да банкирате лесно дистанционно без да се притеснявате, че задължително трябва да посетите банков офис.

1. Онлайн банкиране, докато сме хоум офис

В ситуация като настоящата естествено търсим и алтернативни начини, за да банкираме от вкъщи. И се учудваме колко неща можем да правим от хоум офиса у дома, без дори да сме замисляли до момента. Като например да платим битовите сметки, наближаващия наем, застраховката на колата или да преведем пари на по-възрастните ни роднини - за всеки случай. J

И да не забравяме, че с онлайн банкирането спестяваме, защото наредените през онлайн преводи са с до 68% по-ниски такси в сравнение тези, наредени в офис на банката.

2. Мобилно банкиране от всички точки на кухнята

Банкирането от мобилния телефон се оказва особено удобно, когато сме се премесили от хоум офиса, който сме оборудвали в хола, към кухнята. И докато готвим вечеря за семейството, се сещаме да платим някоя сметка - грабваме заветния телефон, влизаме с биометрични данни или ПИН и плащаме за секунди, или правим бърз превод за подаръка на колегата, който има рожден ден тази седмица. Така, докато си почиваме, следим наличностите и движенията по сметките ни и активираме безплатни известия за постъпила сума, за да знаем винаги с колко пари разполагаме.

3. Дигитален портфейл, когато вече сме забравили къде са ни банкнотите

Дори и най-дългият хоум офис може да бъде прекъснат за ободряваща разходка по път за магазина или близката аптеката. Тогава вместо да използваме кеш, разчитаме на RaiPay - нашият дигитален портфейл и плащаме безконтактно с телефона. За секунди. Без да се налага да го докосваме по ПОС терминала. Ако все пак решим да използваме карта, можем да платим покупките до 100 лв. безконтактно на ПОС без ПИН, какво по-удобно от това?

4. Депозитни банкомати при спонтанни излизания

Докато така и така сме навън, можем да направим вноска по сметка на банкомат без да се налага да посещаваме банков офис. Можем също да изтеглим още малко пари в брой, да направим справка на наличността на сметката ни, да сменим ПИН кода си и още някои други операции.

5. Контактен център по всяко време

Понякога обаче има неща, които се объркват, не знаем точно какво да направим или просто искаме някой да ни обясни как да се справим с логването в мобилното банкиране. Тогава винаги можем да се свържем с контактния център. Служителите са готови да ни предоставят информация и помощ във връзка с всички продукти и услуги на банката, включително: съдействие за работа с Райфайзен ОНЛАЙН и RaiMobile, съдействие с ATM и POS терминали, блокиране на открадната или изгубена дебитна или кредитна карта, издадена от Райфайзенбанк, проверка на движенията по сметките ни, както и за всички други банкови въпроси, които ни вълнуват.

Банкирането е лесно, когато е дистанционно. За да предпазиш себе си и околните #ОстаниВкъщи и се запознай с всички начини да банкираш от разстояние тук.

в За банката, Любопитно