Блог на Райфайзенбанк

Всеки ден е подходящ да направим нещо добро. Защото нуждаещите се от подкрепа са тук около нас през цялото време. Макар да ни се струва сложно и трудно, истината е, че доброто дело не изисква много. Единственото, което ни е нужно, е желанието помогнем. Понякога подкрепата се крие в това да предложим приятелско рамо. Понякога хората имат нужда просто някой да ги изслуша или да прекара пълноценно време с тях, за да възвърнат вярата си, че могат да продължат. Помощта има много проявления, а начините да я окажем са все по-достъпни, благодарение на утвърдените дарителски кампании.

Ако все още се колебаете дали и как да помогнете, ние ви даваме поне 23 причини да го направите още сега. Всяка от тях се крие в един от 23-те проекта, включени в благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“, с които можете да се запознаете тук. Зад каузите стоят стотици истории, които могат да станат по-добри още в следващите няколко месеца, ако получат необходимата подкрепа. Модерната апаратура, която ще бъде закупена за някои от най-големите болници в страната, ще спаси човешки животи, ще помогне на български деца да живеят пълноценно, а на техните родители да не търсят лечение в чужбина. Стотици възрастни ще получат сигурност и помощ за по-достойни старини. Ще бъдат подкрепени семейства, които ще продължат напред по-силни, по-можещи и по-обичащи се. Деца ще получат по-добър шанс за образование и развитие. Ще бъдат съхранени традиции и обичаи. Ще се положат усилия за опазване на горите и пчелите, без които съществуването на хората би било много трудно.

Добрите каузи сплотяват хората и се превръщат в значими битки за цели общности. А когато много хора се борят заедно, промените се случват по-лесно. Приятно е да знаем, че не сме сами и около нас има хора, с които заедно помагаме на историите да стават по-добри.

Традиционната благотворителна инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ е отворена за всеки, който иска да бъде съпричастен с 23-те каузи. Дарения могат да се направят лесно и удобно чрез платформата izberi.rbb.bg. „Избери, за да помогнеш“ се провежда за 11-а поредна година, като от 2009 г. досега е помогнала с близо 3 млн. лв. за реализирането на 257 здравни, социални, културни и екологични проекти.

в Корпоративна социална отговорност, Любопитно