Блог на Райфайзенбанк

По-рано в блога ви разказахме защо е важно иновациите да се зараждат вътре в компаниите и как екипът ни играе съществена роля в този процес чрез Innovation Garden, предприемаческата програма за служители на Групата Райфайзен.

Сега дойде време да ви представим и развитието на идеята, която спечели първо място на местния Innovation Garden и в момента е сред финалистите в международната програма.

Gamify Banking

или как банкирането може да ви вдъхнови да преживеете нещо наистина вълнуващо.

Павлина Топалова от България, Алина Александрова и Александра Суворина от Русия, Марко Тринкъл от Австрия и Виет Пан Ан от Чехия се обединяват около мисията да внесат повече лекота и забавление в банкирането и да го направят по-достъпно. Причината е, че обикновено хората го мислят за скучно, но подходи, свързани с гемификация, могат тотално да променят тази представа.

Целта на проекта е да „помогне на младите хора да осъществят мечтите си, като спестяват заедно и се стремят към обща цел, без да променят поведението и навиците си“, коментират създателите. Екипът стига до този извод след като провежда повече от 60 интервюта с млади хора на възраст между 18 и 34 години. Анализът на спестовните навиците на представителите на покеленията X и Z им помага да разберат в детайл представите и очакванията им за дигиталното банкиране.

На снимката от ляво на дясно: Марко Тринкъл от Австрия, Виет Пан Ан от Чехия, Александра Суворина от Русия, Алина Александрова от Русия, Павлина Топалова от България

Екипът на "Gamify Banking" смята, че идеята би се харесала най-много на хората на възраст между 18 и 39 години, които търсят нови банкови решения за своите нужди. Петър е персоната, която се ражда в следствие на детайлното проучване на групите милениал и поколението Z, при които дигиталните технологии са тясно застъпени в ежедневието им.

Gamify Banking ще промени представите ви за банкирането, като обедини вас и приятелите ви около спестяване в името на преживяване, което да изживеете заедно.

Всичко, което трябва да направите е:

1. Да се обедините около обща цел.

2. Да поканите най-добрите си приятели.

3. Да спестите пари заедно.

4. Да се забавлявате заедно.

Повече за прототипа на мобилното приложение DO2GETHER на Павлина, Алина, Александра, Марко и Виет можете да научите на сайта:https://www.do2gether.com/.

 

 

 

в За банката, Любопитно