Блог на Райфайзенбанк

По време на лятното училище на фондация „Атанас Буров“ водещи експерти от различни направления в Райфайзенбанк България се срещнаха с вдъхновяващи студенти, за да обсъдят иновациите в банковия и финтек сектор и как двете индустрии биха си партнирали още по-успешно.

Темата бе изключително интересна за бъдещите икономисти и провокира много дискусии за бъдещето на банкирането. Според студентите банките трябва да са максимално ориентирани към потребителите и да отговарят на темпото, с което технологиите се развиват, за да работят адекватно с финтек индустриите. Участниците в академията споделиха, че финтек компаниите са бъдещето и финансовите институции трябва или да се кооперират с тях, или да приемат, че ще изостанат от надпреварата. 

Освен възможност студентите да обсъдят бъдещето на банкирането, лятната академия на фондация „Атанас Буров“ е „страхотна инициатива за всички студенти – от една страна да се запознаят от първо лице както с бизнеса, така и с други мотивирани студенти и да се включат с супер успешни дискусии“, споделиха още участниците.

 

в За банката, Корпоративна социална отговорност, Любопитно