Блог на Райфайзенбанк

Независимо дали го слушаме, докато пътуваме за работа, разтребваме вкъщи или му отделяме специално внимание, за да получим различна гледна точка за нещата, които ни вълнуват, подкастът извоюва своето място в ежедневието ни. Причините са много - лесен е за ползване когато и където искаме, научаваме нови неща, развива въображението и ни прави по-добри слушатели. Използваме го за много неща – от източник на идеи за собствен бизнес с лични съвети от хора, които вече са минали по този път през нови методи как да разбираме по-добре децата си до това как разумно да управляваме финансите си.

Затова решихме да създадем списък с подкастове, които да ви дадат нов поглед над живота и насоки как да се справяте със средствата си още по-успешно. Защото никога не е късно да научим нещо ново, нали?

The Minimalists Podcast

Джошуа Милбърн и Раян Никодемус придобиха международна популярност с „Minimalism: A Documentary“ - документалния им филм, посветен на живота отвъд материалното. Както самите те го описват, минимализмът е „начин да намерите свободата“ и да живеете по свои собствени правила. Техният подкаст ще ви даде нова перспектива за света около вас, която може и да не приемете. Но поне ще ви накара да помислите над това колко и за какво харчите и дали наистина си заслужава.

Afford Anything с Паула Плант

Паула Плант изкарва парите си сама и може да си позволи всичко. Постига това след като се научава да спестява, напуска работата си, преоткрива света и намира начин как да има пасивен доход, който да ѝ позволява да замине за Бали точно в този момент, ако поиска. Звучи като сюжет от холивудски филм, нали? Подкастът на Паула обаче се базира изцяло на истински опит - нейния личен и този на гостите ѝ. В него тя дискутира въпроси, свързани с финанси, недвижимо имущество, предприемачество, личностно развитие и много други. Паула Плант описва подкаста си така: „Afford Anything ви помага да взимате по-добри решения за това как да вземете максимума от ограничените ресурси, с които разполагате - време, пари и енергия. Включваме интервюта с експерти в разнообразни сфери - от психология до поведенческа икономика и инвестиции и отговаряме на въпроси на слушателите за това как да увеличат активите си, да се пенсионират по-рано или да пътуват повече“.

Financial Freedom

Подкастът на Грант Сабатиер ще ви помогне да погледнете на финансовата независимост от различен ъгъл. Сабатиер става милионер преди да навърши 30 години. Когато е на 24 за пореден път остава без работа, мести се отново при родителите си и има само 5 долара в джоба си. Докато се опитва да си поръча храна, която не може да плати, си обещава, че ще стане милионер и ще се пенсионира възможно най-скоро. Започва да работи всичко, което е по силите му. В един момент има 13 източника на доход и спестява над 80% от приходите си, които след това инвестира. За 5 години и 3 месеца натрупва състояние от над 1 млн. щатски долара. През този повратен момент от живота си научава, че „спестяването не е жертва, а възможност“. Подкастът му Financial Freedom включва разговори с експерти на теми, свързани с лични финанси, инвестиции, методи за допълнителни доходи, ранно пенсиониране и предприемачество. Със сигурност има какво да научите от този изключително упорит човек, нали?

Ще се радваме да ни кажете кои са вашите любими подкастове и дали някои от изброените са ви помогнали да бъдете по-уверени в управлението на финансите ви. 

в Любопитно