Блог на Райфайзенбанк

Райфайзенбанк и Mastercard подариха безценно преживяване на фенове на ските

Кицбюел, Тирол, Австрия. Краят на януари. По традиция тогава световният ски елит се събира за едно от най-престижните състезания по емблематичната писта Щрайф над малкото австрийско градче. Местата на почетната стълбичка са само три, а претендентите за победата в спускането за купата по ски алпийски дисциплини са много. Тодор Грудев и Георги Димитров също са там, за да станат част от спиращите дъха моменти на надпреварата. И двамата са победители в съвместната игра на Райфайзенбанк и Mastercard и са изключително развълнувани. Не са предполагали, че ще са толкова близо до състезателите, че да усещат вихрушката от снежинки, която оставят след себе си по пътя към върха. Спускането по Щрайф е може би най-опасното и със сигурност едно от най-бързите. Наклонът достига до 85%, а най-високата скорост е постигната през 2006 г. – 153 км/ч.  

Георги от години следи състезанията по ски отблизо и все още не вярва, че е на същите тези писти, които е гледал по телевизията като малък. Щастлив е, че има късмета да превърне една от мечтите си в реалност, защото винаги тайно е искал да отиде до Кицбюел, но други приоритети го отдалечавали от това пътуване.

Тодор Грудев също е повече от развълнуван и споделя: „като бивш ски състезател и все още активен скиор, винаги съм искал да гледам най–атрактивното състезание в алпийските дисциплини – това на пистата Щрайф в Кицбюел, така че наистина с голяма радост посрещнах наградата. Даже по-голяма от моята бе радостта на най-малкия ми син Кевин, който тепърва ще става състезател.“

И Георги, и Тодор с усмивка разказват, че освен това, че са се чувствали „наистина специални“ са се срещнали на вечеря с Фриц Щробл, най-бързият скиор на състезанията на тази писта за всички времена и олимпийски шампион от Нагано – той се спуска по пистата за 1 минута и 58 секунди през 2007 г. Прекараното време с него е било безценно за тях.

Като много специален момент за Тодор и Георги е и възможността да карат ски по пистите с някои от победителите в състезанията в Кицбюел от предходните години. Георги Димитров описва момента като „позитивно преживяване, което го е предизвикало и физически, и емоционално“. Така Георги и Тодор описват преживяването си в Кицбюел, връщайки се като големите победители в съвместната игра на Райфайзенбанк и Mastercard.

Двамата късметлии изживяха тези безценни моменти, защото заявиха безконтактна кредитна карта Mastercard Gold от Райфайзенбанк до 30.11.18 г. и се включиха в лотария за 2 награди – безценно преживяване за двама в ски курорта Кицбюел, Австрия през януари 2019 г. с включени пропуски за състезание от FIS Световната купа по ски алпийски дисциплини Hahnenkamm.

в Интервюта, Любопитно