Блог на Райфайзенбанк

Без да усетим дойде онова време от годината, когато трескаво отброяваме оставащите дни до Коледа, планираме зимната почивка и с леко притеснение осъзнаваме, че трябва да подготвим подаръци за любимите ни хора. Има нещо специално в това да видим очакването, изписано на лицата на близките ни. В очите им се появяват малки светлини, а радостта, когато получат нещо специално от нас няма как да бъде скрита. Тези моменти някак допълват празника, не заради подаръците сами по себе си, а заради очакването, заради жеста, заради магията на малките чудеса на Коледа.

Но преди да се стигне до тези толкова сгряващи сърцето моменти, трябва да преминем през понякога затормозяващия етап на закупуване на подаръците. Тогава цялата романтика неусетно се изпарява. Оказваме се на едно и също място с много хора с една и съща цел и цялата суматоха някак започва да ни напряга. Затова искаме да вземем нещата, които сме планирали по възможно най-бързия начин. В такива моменти би било страхотно, ако можем просто да минем през касата и за миг да платим подаръците – без да се чудим дали имаме достатъчно пари в брой и къде ни е портфейлът въобще.

За щастие това е възможно с аксесоарите за плащане към кредитни карти RaiCARD Fix на Райфайзенбанк. С тяхна помощ не е нужно да носите пари в брой, не е нужно да носите дори картата си. Плащането става изключително лесно само с едно допиране до терминала с помощта на гривна или стикер на телефона. Най-хубавото е, че до края на годината може да заявите своята кредитна карта RaiCARD Fix, както и картата-стикер и микрокартата към нея без такса за издаване. Като коледен подарък Райфайзенбанк ви подарява аксесоар за микрокартата – силиконова гривна или ключодържател, с цвят по ваш избор, с които да разплащате за миг.

Ако закупуването на подаръците е изостанало от графика ви и обикновено се сещате за това, когато припряно пресмятате къде е най-близкият мол, от който бързо да вземете всичко необходимо, ви съветваме да отделите малко време за предварителна подготовка и да обмислите следните стъпки.

1. Пресметнете бюджета си

Преди да пристъпите към закупуването на подаръците за Коледа, е добре да сте наясно каква сума може да отделите. Пресметнете дали разполагате с нужните средства сега, ще имате ли и други допълнителни разходи и дали не е добре да имате кредитна карта, която да използвате при тези случаи.

2. Направете списък с подаръците, които ще купите

Така ще бъдете сигурни, че не сте забравили някой от близките ви, а и тази стъпка допълнително ще улесни пресмятането на бюджета ви.  

3. От къде ще купите подаръците

Помислете за място, от което ще закупите ако не всички, то поне по-голямата част от подаръците. Това ще ви спести време за предвижване и чакане в задръствания. Да, ако пазарувате в последния момент, може да има опашки на касите, но поне няма да пътувате от точка А до точка Б. А с аксесоарите за плащане към RaiCARD Fix ще платите подаръците за секунди.

4. Помислете кога ще купите изненадите

Добре е да не оставяте пазаруването за последния момент, защото да се опитвате да намерите това, което искате сред навалица от хора не е никак лесно. Затова е добре да сте приключили с пазаруването около средата на декември. Така ще си спестите стреса, а и вероятността подаръците да са налични е много по-голяма.

5. Просто се забавлявайте

Дори да не откриете подаръците, които първоначално сте планирали, или да се изнервите, че за поредна година сте стигнали до покупката им в последния момент, не се притеснявайте. Каквото и да изберете, важен е жестът и онзи блясък в очите на любимите ви хора, а той не зависи от подаръка, а от вас самите.

Просто се насладете на коледната магия и я изживейте заедно, а ако имате нужда от допълнителна подкрепа, винаги можете да разчитате на RaiCARD Fix.

в Любопитно, Промоции