Блог на Райфайзенбанк

Девет! Или цифрата, която съдържа в себе си броя доброволчески инициативи, които до момента организирахме и в които главни участници бяха служителите на Групата Райфайзен в България.

Започнахме още през декември 2016 г., когато в над 30 кашона събрахме дрехи и вещи за децата в риск от София, Баня, Куклен и Малко Търново. Паралелно с тази акция, служители от офисите ни в Бургас посетиха дневния център в странджанското градче и празнуваха Коледа. Служителите от София за втора поредна година четоха коледни приказки на близо 20 деца в риск от отпадане от училище, поради крайно тежкото им социално положение.

Други 150 деца, лишени от родителски грижи, бяха зарадвани през пролетта, с изработените от нас мартенички, заедно със социалните работници от фондация „За нашите деца“. Участие в акцията взеха над 15 служители, които вложиха много старание и творчество, за да зарадват изоставените деца.

Освен благородната мисия да помагаме на деца в нужда, изключително много усилия вложихме и в друга мисия - да залесим с 400 фиданки черен бор землището на с. Михайлово, в Люлин планина, до Банкя. В Седмицата на гората над 50 доброволци обогатиха гората с нови насаждения. Помогнаха ни лесничеите от Югозападното държавно предприятие, които и през 2018 г. ще ни очакват, за да бъдем техни помощници в Седмицата на гората. Поредицата от еко инициативи продължи в местността Кастракли, в Родопите, където почистихме от отпадъци района около резервата.

В началото на лятото, се озовахме и в друга част на България – за втора поредна година служителите от регион Северозападен помогнаха в ежедневието на SOS Детско селище Трявна, като лакираха и боядисаха спортните съоръжения в селището, а заедно с децата участваха в интерактивна игра за справяне с моделите на насилие.

Освен на децата, протегнахме ръка и на самотните възрастни хора – домакин на едно от най-милите и топли събития стана Домът за възрастни хора към Александровска болница в Банкя. Поговорихме с тях и поне за малко запълнихме най-голямата им нужда – тази от общуване.

Девет! Или за девети път започна и дарителската кампания – „Избери, за да помогнеш“, в която подкрепата ни очакват нови 22 общественозначими проекта в сферата на здравеопазването, социалното подпомагане, културата, образованието и опазването на околната среда.

Кампанията набира средства за продължаваща рехабилитация на недоносените деца, за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания, за хората в риск от най-уязвимите групи в обществото, за получаване на образование в детските онкохематологии в страната при продължително лечение, за съхраняване на традициите, за бездомните и диви животни, и за подобряване на инфраструктурата в национални туристически обекти. На izberi.rbb.bg, където са представени актуалните предложения на неправителствени организации, фондации и болници, всеки, който желае, може да направи дарение директно по сметката на организациите. Райфайзенбанк подкрепя участието на всеки служител със сумата до 100 лв, в зависимост от прага на направеното дарение.

в За банката, Корпоративна социална отговорност, Любопитно

Препоръчваме още