Блог на Райфайзенбанк

Мениджърите обичат Power point, а и не само те – приложението върши отлична работа за представяне на какво ли не, особено на финансови резултати. Не са рядкост и случаите, когато годишен отчет се представя чрез конферентен разговор, видео стрийминг или уеб каст. Но power point и excel са всепризнати лидери. И с право.

А презентация под формата на чат във Вайбър? Неслучайно не е включена в списъка, защото не е част от обичайната практика.

Не сте чували, звучи ви несериозно, ще си разменяме стикери и снимки ли?

В литературен клуб „Перото“ членът на УС на Райфайзенбанк, отговарящ за банкирането за  граждани, Ани Ангелова представи пред медиите резултатите на банката в този сегмент за 2016 г. и очерта профила на типичния клиент, теглил потребителски и ипотечен кредит.

Да, имаше стикери и снимки. И разбира се много данни, за да е истински отчетът.

А все пак защо Вайбър?

Райфайзенбанк е първата банка в страната с публичен чат във Вайбър, който отскоро дава и възможност за чат с бот. Благодарение на него клиентите могат лесно да намерят най-близкия банков офис или банкомат, като споделят локацията си, да получат информация за банкови карти... и да видят презентация с резултатите на банката в сегмента "Банкирането на дребно".

И сега може да я видите, като отидете на публичния чат на банката, натиснете бутона за съобщение и след това от жълтото меню изберете „Друго“. Или просто сканирайте чрез Вайбър приложението си (QR code) следния QR код:

Публичният чат на Райфайзенбанк има над 200 000 последователи, като само за месец близо 5000 потребители са се допитали до бота за информация, като са му задали 12 000 въпроса.

Използвайки тази своя популярна платформа Райфайзенбанк представи резултатите си пред журналистите.

viber chat bot

Това се случи под формата на предварително зададен сценарий с въпроси и отговори за  резултатите на банката, които бяха интегрирани в бота, а софтуеърната разработка бе направена от Сирма Солюшънс.

Ани Ангелова презентираше от телефона си чрез личния си профил във Вайбър, а връзката между проектора и телефона бе безжична -  по wi fi мрежата в клуб Перото и осъществена чрез устройството на Apple TV.

в За банката, Любопитно

Препоръчваме още