Блог на Райфайзенбанк

В партньорство с кариерния сайт JobTiger.bg проведохме поредица от интервюта с колеги на ключови позиции в банката. Те споделят основните моменти от професионалното си развитие, разказват за предимствата на работната среда и очертават основните качества, необходими за развитие в организацията. Инициативата е част от активностите под мотото „Нашите хора са нашият бранд“.  За успеха през очите на колегите от отдел „Управление на операционен риск и риск от измами“ разговаряме с Радомир Дуков, началник на отдела.

-    Здравейте, как попаднахте в Райфайзенбанк?

В Райфайзенбанк работя от малко повече от осем години и половина. Имам положително отношение и представа за банката още от предходната ми позиция, когато много мои колеги предприеха стъпката да се преместят в Райфайзенбанк. Затова, когато се появи възможност да се преместя в банката, не съм се замислял дори и за секунда. Отвори се свободна позиция аналогична на моята, след което кандидатствах по стандартен ред, минах по нормалния път на интервюта и бях взет на работа. Мога да кажа, че това е едно от най-важните и успешни решения в професионалната ми кариера до момента.

-    Какво Ви мотивира в работата Ви?

В работата ми ме задържат и мотивират основно две неща. Едното е да виждам резултатите от самата работа, която върша. Второто е интеракцията с колегите ми. Заобиколен съм от страхотни хора и професионалисти. Затова не приемам работата си като нещо, което ме натоварва, въпреки, че има и такива моменти – а по-скоро като възможност да черпя търпение и мотивация от тях. Работата в подобна среда наистина вдъхновява и те кара да работиш с все по-голямо желание. С колегите ми израстваме заедно всеки ден. Затова тази среда те прави не само добър професионалист, но тя ти помага и да станеш много по-добър човек.

-    Кой аспект от работната среда е най-важен според Вас?

Най-важното е да обичаш това, което вършиш. Аз обичам работата си и давам всичко от себе си, за да бъде свършена максимално добре.  

-    Какви възможности за развитие предоставя банковата сфера на младите хора?

Банковата сфера винаги е била притегателен център, така да се каже, за младите хора. В банката може да придобиеш представа за цялостния икономическия живот в страната. Възможностите за придобиване на знания и опит са неограничени. Наблюденията ми са, че младите хора търсят възможности за развитие, търсят динамика, а една банкова институция може да предложи това.

-    Какви качества трябва да притежават младите професионалисти?

Качествата, които ценя в един млад човек са основно желанието му да учи, целеустремеността и възможността да комуникира.

-    Какво бихте посъветвали хората, които тепърва стартират кариерата си?

Съветът, който бих дал на младите таланти е в следствие на личния ми опит и съвета, който лично аз получих, когато започвах собствената си кариера. Много добре подбирайте първата работа, която започвате след студентската скамейка, защото това е един от най-важните избори в професионалния ви живот. Отделете повече време, бъдете по-търпеливи и наистина започнете работа, която Ви доставя удоволствие и Ви дава възможност за развитие“.

Видео-интервюто може да видите в Youtube канала на Райфайзенбанк

Присъединете се към екипа на РайфайзенБанк България, научи повече за вакантните позиции и стажантски програми на www.rbb.bg.

в За банката, Любопитно

Препоръчваме още