Блог на Райфайзенбанк

Разговаряме с г-жа Ани Ангелова, член на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор „Банкиране на дребно“, относно възможностите за развитие в банката и качествата на успешните кандидати. Г-жа Ангелова работи в банката вече повече от 20 години.

Интервюто е реализирано в партньорство с HR компанията и кариерен сайт JobTiger.bg. 

Инициативата е част от активностите на банката под мотото „Нашите хора са нашият бранд“.

- Здравейте, как се присъединихте към Райфайзенбанк?

Започнах кариерата си още като студентка. Бях във втори курс и търсех лятна работа. Разбрах, че в Райфайзенбанк търсят служители по същото време, явих се на срещи тук и, така, започнах.

- Какво Ви мотивира в работата Ви?

Най-силната ми мотивация е това, че харесвам работата си. Идвам с желание на работа. Харесвам колегите си, харесвам това, което правя.

- Какви възможности за развитие предоставя банковата сфера на младите хора?

Банките в България са едни от най-стабилните и добри работодатели. Служителите при нас имат не само добра работна среда и добри условия за труд, но и много добри възможности за развитие. За всеки служител, който започва работа в банката, имаме кариерна пътека и яснота в каква посока може да се развива той при постигане на определени резултати, показване на качества.

- С какво се отличава Райфайзенбанк като работодател?

Инвестираме много с обучения, с менторски програми и различни начини, с които да дадем възможност на талантите и знанията на всеки един да се изявят. Освен това, има и много добри социални придобивки. Като работодател, ние даваме възможност на колегите ни да спортуват, организираме редица корпоративни събития, имаме традиционно доброволчески инициативи, в които нашите служители участват. Така че, като цяло, смятаме, че сме развили една много добра среда за развитие на хората, които имат желание.

- Кои качества цените най-много в колегите си?

Най-много ценим трудолюбието, инициативността и положителното отношение. Тази комбинация, заедно с желанието човек да се учи, да се развива, е една обещаваща комбинация за всеки човек.

- Какво бихте посъветвали хората, които тепърва стартират кариерата си?

Бих посъветвала младите хора, които сега стартират своята кариера, да се стремят да се развиват непрекъснато, да не спират да учат. Да не спират да развиват това, в което са добри. И да изберат Райфайзенбанк.

Видео интервю с Ани Ангелова може да видите в Youtube.

в За банката, Любопитно

Препоръчваме още