Блог на Райфайзенбанк

Като част от политиката си за корпоративна социална отговорност, Райфайзенбанк подкрепи каузата на Асоциацията на банките в България за обогатяване на финансовите познания на младите хора. Банката се присъедини към инициативата, посветена на Европейската седмица на парите (27.03. - 31.03.2017г.), чрез поредица от активности, чиято цел е повишаване на финансовата грамотност на учениците в сферите на личните финанси и спестяването. 

По случай Европейската седмица на парите, на 21 март екип от експерти на Райфайзенбанк  проведе "Час на банката" с децата от 5 А клас на столичното 129 основно училище „Антим I“ в София.  В рамките на един учебен час, експертите изнесоха кратки лекции на теми „Какво са парите?" и „Как функционира една банка?“. Учениците участваха с голям интерес в представянето на темите, посветени на техните основни познания по финанси - научиха какво е банков клон, кои са най-използваните банкови продукти и защо е важно да спестяваме. Същите теми ще бъдат представени на 31 март пред учениците от 8 А и 8 Б клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”.

Оказа се, че малките ученици спестяват свои лични средства и много се зарадваха на специалните спестовни касички – подарък от Асоциацията на банките в България. Райфайзенбанк подари на класа и книгата „Моите Пари“ – детска илюстрована енциклопедия, която подготвя младите читатели за това как да използват парите и ги запознава с основните принципи на бизнеса.

През годините Райфайзенбанк е подпомогнала реализацията на множество устойчиви социално значими проекти, образователни програми и културни прояви. Благотворителната инициатива на банката “Избери, за да помогнеш“, чието осмо поредно издание приключи в началото на тази година, е подкрепила общо 211 значими проекти в четири основни направления – здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда, култура и образование. 


Европейската седмица на парите ще се проведе от 27 до 31 март 2017г. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация, на която Асоциацията на банките в България (АББ) е член и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година.

Повече за инициативата и как банковият сектор в България я подкрепя може да научите на сайта на Асоциацията на банките в България abanksb.bg.

Галерия

в Корпоративна социална отговорност, Любопитно
Етикети: банка, събития

Препоръчваме още