Блог на Райфайзенбанк

На специално събитие, в присъствието на медийните партньори на дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” и организациите, бенефициенти по проектите, отчетохме резултатите от нейното 8-мо издание. Инициативата набра дарения за 214 806 лева в подкрепа на 22 проекта, участвали в кампанията през  2016 г. в сферата на здравеопазването, социалната дейност, опазването на околната среда, образованието и културата.

По време на церемонията, г-н Оливeр Рьогл - Председател на УС на Райфайзенбанк, връчи символични чекове с дарените суми на представителите на подкрепените организации. "И през 2017-та продължаваме да бъдем една от най-социално ангажираните компании в България", коментира той.

На събитието присъстваха и част от най-активните доброволци на банката през изминалата година, когато бяха проведени редица доброволчески инициативи в подкрепа на проекти от кампанията.

По традиция служителите на Групата Райфайзен са основните дарители в благотворителната инициатива. За всяко тяхно дарение банката добавя допълнителни средства за подкрепения проект. В осмото издание участие взеха 1651 служители, а общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 186 089 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпиха директно по сметките на организациите, както и от дарителски  SMS-и, и онлайн платформата www.izberi.rbb.bg.

Най-голяма сума - 29 440 лв, събра проектът на Администрацията на Президента – Българската Коледа, който бе подкрепен от 277 служители на Групата Райфайзен.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите по време на събитието. На сайта ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

>> Видео с резултатите от “Избери, за да помогнеш“ 2016

в За банката, Корпоративна социална отговорност, Любопитно

Препоръчваме още