Блог на Райфайзенбанк

На специално събитие, в присъствието на медийните партньори на дарителската кампания  “Избери, за да помогнеш”, отчетохме резултатите от нейното 7-мо издание. Инициативата набра дарения за 250 843 лева в подкрепа на 23 проекта, участвали в кампанията през 2015 г. в сферата на здравеопазването, социалната дейност, опазването на околната среда, образованието и културата.

По време на церемонията, г-н оливер Рьогл - Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк, връчи символични чекове с дарените суми на представителите на подкрепените проекти. Най-голяма сума - 52 941 лв, събра проектът на асоциация “Аутизъм” - “Не бъди безразличен, бъди различен!”, който бе подкрепен от 438 служители на Райфайзенбанк.

По традиция служителите на Групата Райфайзен бяха основният двигател на инициативата, като за всяко тяхно дарение банката добави по 100 лева. В седмото издание участие взеха 1828 служители, а общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 219 470 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпиха директно по сметките на организациите, както и от дарителски  SMS-и, и онлайн платформата за дарения www.izberi.rbb.bg.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите, като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

в Корпоративна социална отговорност

Препоръчваме още