Блог на Райфайзенбанк

Притеснявате ли се, когато носите в себе си големи суми в брой? Сигурно всеки е преживявал неприятното усещане да чака пред гишето в банката или да пише платежни нареждания и бележки? Случвало ли ви се е да пропускате погасителна вноска по кредит или кредитна карта поради недостиг на време или да се сещате след работното време на банковите клонове?

За да не изпадате в подобни ситуации, Райфайзенбанк продължава да развива услугата си - депозитни банкомати, което да ви спести време, пари и да ви улесни значително в управлението на личните ви финанси!
Както знаете, още преди 2 години в по-големите градове инсталирахме висок технологичен клас депозитни банкомати, чрез които освен да теглите пари вече можете и да внасяте напълно безплатно пари в брой по дебитна, кредитна карта или по сметка. Можете дори да захранвате и да правите вноски по сметки и карти на други лица, клиенти на Райфайзенбанк!

На депозитния банкомат можете да извършвате 3 типа вноски. Вноски по своя дебитна карта Maestro, Visa Electron, Visa Classic и MasterCard Standard от Райфайзенбанк като по този начин съхранявате средствата си на сигурно място. Чрез банкоматите с депозитна фукнция можете да допълвате наличността по картата си, за да извършите планирана покупка в търговски обект, в интернет или за да платите битовите си сметки.
Банкоматите от ново поколените ви позволяват да правите вноски по потребителски, ипотечен кредит или кредитна карта от Райфайзенбанк като внасяте ежемесечните си погасителни вноски 24 часа, 7 дни в седмицата - в удобен за вас час, дори и след работното време на банковия офис. За своевременно погасяване е необходимо да съобразите единствено, че вноската трябва бъде извършена най-късно до 19 ч. на крайната дата за погашение. Без проблем можете да извършвате и погасителни вноски в полза на други лица с кредитни продукти в Райфайзенбанк.

Сега вече депозитните банкомати могат да бъдат много полезни не само за вас, но и за вашите бизнес партньори, защото чрез тях могат да се извършват вноски по сметка в Райфайзенбанк, която може да е Ваша, на друго лице или фирмена. Валутата на сметката може да е лева, евро, щатски долари, анлийски лири или швейцарски франкове, т.е. може да внасяте по сметката на свой роднина, който живее в друг град или в чужбина. Депозитните банкомати са много удобни за внасяне на средства в сметка на Райфайзенбанк например дневни обороти на магазини, таксиметрови шофьори, куриери, дистрибутори, застрахователни агенти, т.н.

За да извършвате всички изброени действия не е необходимо да се идентифицирате с лична карта или друг документ за самоличност, достатъчно е правилното да въведете ПИН кода на картата ви.
Вноските извършвате, като първо поставите своя дебитна карта от Райфайзенбанк в банкомата, за да се идентифицирате. След това, следвайки инструкциите на екрана, въвеждате последните 10 цифри от IBAN на съответната сметка и потвърждавате с ПИН на поставената дебитна карта.

А ако още се колебаeте, нека се постараем да синтезираме и изброим причините да започнете да използвате новите банкомати!

 1. Спестявате време - внасяте суми в брой, без да чакате на опашки;
 2. Идентифицирате се само с ПИН код без документ за самоличност;
 3. Не е необходима предварителна регистрация на картата, за да направите вноска;
 4. Имате денонощен достъп до тези банкомати, включително в почивни и празнични дни - 24 часа на ден, 7 дни в седмицата;
 5. Сигурност при извършване на вноски, тъй като банкоматите с депозитна функция са разположени на фасадите на офисите и са под 24 часово видео наблюдение
 6. Може да внасяте суми по всяка сметка в Райфайзенбанк в основните валути – лева, евро, щатски долари, британски лири, швейцарски франкове.
 7. Безплатно внасяне на пари в брой до 9000 лв.
 8. Ако внасяте по картата, с която извършвате вноската, не е необходимо да знаете/помните номера (последните 10 символа/ цифри на IBAN) на сметката. Операцията се извършва само с въвеждане на ПИН код
 9. Цялата операция по внасяне на средства ще ви отнеме не повече от 2 минути
 10. Всички вноски на депозитен банкомат до края на 2013 г. са без такса, независимо от сумата
 11. Ако вноската на депозитен банкомат е направена между 8 и 19 ч. в работен ден, внесената сума е на разположение в сметката незабавно
 12. Ако вноската е по сметка с дебитна карта, сумата е на разположение по картата незабавно, независимо дали е внесена в работно време, през нощта или в почивен ден
в За банката, Любопитно, Продукти

Препоръчваме още

 • Няма подобни статии