Блог на Райфайзенбанк

Интересно е колко бързо се променя нашата действителност. И как свикваме с новите технологии до степен, че ставаме зависими от тях. Живеем в дигиталната ера на Web 2.0 комуникациите и прекарваме голяма част от времето си онлайн, като ползваме интернет в почти всички аспекти на нашия живот: за търсене на информация, новини, споделяне, общуване, пазаруване, справки, връзка с познати, за работа, удоволствия, за гледане и споделяне на мутимедийно съдържание, видео по поръчка, достъп до социалните мрежи и т.н.
Добрата новина за всички любители на интернет комуникацията е, че вече имаме все повече видове мобилни устройства, които позволяват да ползваме интернет по всяко време и от всяко място, дори и в движение. Такива са таблетите, смартфоните, лаптопите, електронните четци. Според данни на Morgan Stanley Research до 2015 г. броят на интернет потребителите, ползващи интернет през мобилно устройство, ще надвиши броя на тези, които го ползват от стационарен компютър. Възходящи ще са и трендовете за използване на интернет и мобилни телефони. Наистина изглежда, че и в бъдеще ще ставаме все по-мобилни в комуникациите си онлайн и ще имаме още много нови възможности :)

Райфайзенбанк не прави изключение – ние и сега предлагаме много възможности за интернет потребителите. Чрез интернет можете:

 • да почерпите продуктова информация от сайтовете ни, блога и Facebook страницата ни
 • да се свържете чрез онлайн формите с нашия екип (форма за похвала, оплакване, препоръка, спонсорство/дарение)
 • да кандидатствате онлайн за издаване на кредитна карта или кредити за МСП
 • да ползвате онлайн калкулаторите на www.rbb.bg
 • да се абонирате за наши новини чрез RSS
 • да попълните онлайн анкета
 • да следите баланса и движенията по сметките си онлайн и да извършвате голям брой активни операции чрез интернет банкирането ни Райфайзен Онлайн. Активните операции включват извършване на преводи в лева и валута, управление на депозити, проследяване на кредити и др.

Интернет банкирането не е просто някакъв алтернативен вариант за банкиране, екстра или предложение за напреднали интернет потребители. В забързаното ни ежедневие то се превръща в необходимост за всички нас. Защото е лесно, удобно и бързо решение и замества посещенията в банковите офиси, чакането на опашки и съобразяването с работното време на офисите, а и не на последно място – е по-евтино.

Тези от вас, които не са работили никога с онлайн банкиране, вероятно си мислят, че то е твърде сложно, че изисква специфични технически познания, инсталиране на програми, че не е достатъчно сигурно и т.н. Това са най-често срещаните заблуди, които бихме искали да разсеем. Какви са реалните факти?

 • Райфайзен Онлайн се ползва лесно и по всяко време, от устройства с браузер и достъп до интернет. Вие можете да извършвате преводи и да правите справка за наличностите и движенията по вашите сметки от вкъщи, от офиса, докато пътувате и от всяко друго място, което пожелаете, стига да имате интернет достъп.
 • Не са нужни никакви инсталации; отпадна и изискването за подписване на активни операции с цифров сертификат, което още повече оптимизира ползването на Райфайзен Онлайн.
 • Интернет банкирането гарантира високо ниво на сигурност за вашите данни и транзакции. То ползва едни от най-съвременните технологии за защита на информацията. Сигурността при използването на системата се гарантира чрез използване на допълнителни средства за защита при извършване на операции към трети страни чрез еднократен SMS код; еднократни кодове, генерирани от Токен устройство; универсален електронен подпис на всички издатели на удостоверителни услуги.
 • Онлайн банкирането освен време, ви спестява и средства, защото регистрацията за него е безплатна, а таксите за извършване на транзакции – по-ниски спрямо тези, извършвани на каса.

Ако сте любопитни сами да видите как работи онлайн банкирането, можете да заявите регистрация за него в наш офис, където ще получите персонален плик с потребителско име и парола, с които вече ще имате достъп до системата и ще можете да банкирате онлайн!
Предлагаме ви също така да разгледате това кратко демо, в което ще откриете допълнителна информация за възможностите, които дава Райфайзен Онлайн.

в Онлайн банкиране

Препоръчваме още