Блог на Райфайзенбанк

В Природен парк “Шуменско плато” бе открита нова еко пътека с изградени информационни табла, стълби и поставени обезопасяващи въжета, които улесняват достъпа до уникалните скални манастири на платото. Средствата бяха набрани, благодарение на инициативата на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш".

Скалните манастири са едни от най-забележителните обекти в природния парк. Те се намират сред красива и девствена природа, която на места е непристъпна, върху руините на древни светилища. Били са средища на религиозен, културен и духовен живот по време на Второто българско царство и убежища на монаси-отшелници, последователи на исихазма.

Еко пътеката е дълга 19 километра, поставена е маркировка и табла с информация за природните, културните и археологическите забележителности в природния парк. За нейното изграждане бяха събрани 9 380 лв. от дарения на служители на Групата Райфайзен, дарения от страна на банката, външни дарения и дарения чрез SMS-и, както и средства постъпили по време на промоционалната кампания на потребителски еко кредит.

Природен парк Шуменско платоАко сте нетърпеливи още сега да видите това приказно място, можете да се разходите виртуално, като последвате този линк: Снимки. А тук можете да чуете запис от излъчения репортаж по Дарик Радио.

Местоположение: Природен парк Шуменско плато се намира в Североизточна България, в непосредствена близост до гр. Шумен.

Забележителности в района: Шуменска крепост, Археологическия резерват “Стария град”, Мемориален комплекс Създатели на Българската държава, Мадарския конник, Плиска, Велики Преслав.

 

 

в Корпоративна социална отговорност

Препоръчваме още