Блог на Райфайзенбанк

Ако преди 5-6 години само някои хора използваха активно банкови кредитни и дебитни карти, то вече във всеки супермаркет в столицата, например, можеш да видиш хората да си купуват хранителни продукти от първа необходимост с карта. Всички вече имат карти – служители, пенсионери и тийнеджъри. За някои от банковите си карти, Райфайзенбанк например предлага дори възможност да си избереш дизайн на пластиката на някои от кредитните си карти. Днес, едва ли има съвременен човек, който да не е убеден в удобството от ползването на банкова карта – резервация на полет, хотел в чужбина, плащане в бутици и магазини... и не на последно място достъп до собствените средства по всяко време на денонощието от банкомат.

Ето и някои основни неща, които трябва да знаете, за да не станете “жертва” на измама с банковата карта:

 • Не предоставяйте картата си на трети лица.
 • Помнете вашия ПИН и не го записвайте.
 • Обадете се незабавно в банката при изгубване или открадване на картата.
 • Проверявайте редовно транзакциите, извършени с вашата карта, и се обръщайте незабавно към банката, ако нещо ви притеснява по отношение на транзакция.
 • Не теглете пари от банкомати, поставени на слабо осветени и скрити места.
 • Винаги прикривайте клавиатурата с ръка, когато въвеждате ПИН-а си на банкомат.
 • Не проверявайте получените от банкомата пари пред него – вземете картата, банкнотите и разписката и ги приберете веднага след транзакцията.
 • Ако картата ви е задържана от банкомат, незабавно уведомете банката.
 • При задържане на картата ви от банкомата - не се доверявайте на други лица, предлагащи помощта си в този момент.
 • Пазарувайте с вашата карта в търговски обекти с добра репутация.
 • При пазаруване в магазин, не оставяйте без надзор вашата карта докато касиерът я прекарва през карточетящото устройство на ПОС терминала.
 • Прикривайте вашия ПИН при въвеждане за плащането в магазина.
 • Проверявайте сумата върху ПОС разписката, преди да я подпишете. Никога не подписвайте разписки, в които не е попълнена сума.
 • По интернет пазарувайте само при търговци с добра репутация.
 • В никакъв случай не предоставяйте вашия ПИН при пазаруване в интернет – той не е необходим за извършване на транзакция по интернет.
 • Не изпращайте данни за вашата карта, както и друга финансова информация по електронна поща.
 • Никога не отговаряйте на запитвания, получени по електронна поща относно данни за вашата карта и друга финансова информация. Банките, Visa или MasterCard никога не изискват подобна информация от картодържателите по електронна поща.

.... и накрая, знайте, че винаги при възникване на проблеми с вашата карта можете да се обадите на 24-часовия авторизационен център на банката на тел. (02) 9711325

в Любопитно
Етикети: банкови карти

Препоръчваме още

Напишете коментар
captcha

60 Коментара

 1. Кейем

  Кейем

  Всичко добре,но защо спряхте да издавате кредитни карти на лица с реални доходи от 400,500....лева.Преди 3 години и за по-малко доходи се издаваха кредитни карти...!?,даже сме били "ухажвани"за да си вземем карти....!?

  Отговори

 2. Maria Lyubomirova Mitsova

  Maria Lyubomirova Mitsova

  Уважаеми Кейем,нормално е в условията на финансова и икономическа криза банките да поставят по-високи изисквания към своите клиенти, отколкото в условията на растящ пазар. Кредитните карти на Райфайзенбанк са създадени, за да улеснят ежедневието на хората, като им дават възможност да разполагат със средства винаги, когато са им нужни. Размерът на кредитния лимит по кредитните карти се определя въз основа на изисквания към клиента, свързани с неговата кредитоспособност, кредитна история, размер на доходите и други. Освен това, кредитните карти на Райфайзенбанк предоставят 1% отстъпка при всяко плащане на стоки и услуги в страната без допълнителни изисквания и ограничения.С уважение,Редактор

  Отговори

 3. Тодор Колев

  Тодор Колев

  Аз лично смятам, че картовите продукти на Райфайзенбанк са едни от най-добрите на пазара. Щеше да е хубаво, ако отстъпката от 1% важеше и в чужбина, а не само в България. Някои други банки ви водят по този показател. Също така е много удобно и полезно според мен да има опция за получаване на sms след всяка транзакция с картата. Успех на всички в банката!

  Отговори

 4. Експерт отдел "Банкови карти"

  Експерт отдел "Банкови карти"

  Уважаеми г-н Колев,В момента Вие можете да получавате SMS за транзакция за всички дебитни карти на Райфайзен, както и за националната кредитна карта РайКАРТ. Съвсем скоро ще можем да Ви предлжим и SMS известяване за транзакция и по международните кредитни карти Visa/MasterCard. С уважение,Експерт отдел "Банкови карти"

  Отговори

 5. Питащ

  Питащ

  Има ли планове да се издава допълнителна карта (напр. за членове на семейството) към националната кредитна Райкарт. Доколкото знам, такава в момента може да бъде издавана за дебитните карти и кредитни Visa/Mastercard.

  Отговори

 6. Илия

  Илия

  Здравейте,
  Имам въпрос свързан с кредитна карта Виза Класик. В страницата на банката е описано, че се предлага в лева и евро, но във формата за кандидатстване през Интернет е възможен само избор на Евро като валута на картата. Лева може да се избере при Била - Виза Класик, но аз не искам такава. Това означава, ли че Виза Класик се издава само в Евро, а ако искам да е в лева трябва задължително да е Била - Виза Класик?

  Поздрави, Илия

  Отговори

 7. Експерт Отдел "Банкови карти"

  Експерт Отдел "Банкови карти"

  Уважаеми Питащ, в момента наистина предлагаме възможност за издаване на допълнителна карта към дебитните карти Maestro/Visa Electron, както и към международните кредитни карти Visa/MasterCard. Засега не планираме издаване на допълнителни карти към национална кредитна карта РайКАРТ. В случай че желаете да предоставите достъп на ваш близък до кредитен лимит по карта, ви препоръчваме да направите избор от международните кредитни карти, които банката издава. Допълнителната карта към основна Visa Classic или MasterCard Standard може да бъде издадена както на ваше име, така и на посочено от вас лице. Достъпът на допълнителната карта до отпуснатия ви кредитен лимит може да бъде ограничен, като вие определяте до какъв размер допълнителната карта да ползва кредитния лимит. За да разполагате с пълна информация за ползването на допълнителната карта, Райфайзенбанк издава подробно извлечение, което съдържа информация за всички транзакции на допълнителната карта. Надяваме се, че сме били полезни с предоставената информация. Поздрави!

  Отговори

  1. скептик

   скептик

   Доп.карта към виза ел?!
   Сигурни ли сте?
   Мисля,че това е практически невъзможно!
   Знам го от опит.
   Препоръчвам ви да прочетете СУК мзлко по-внимателно.

   Отговори

   1. Екип на Райфайзенбанк

    Екип на Райфайзенбанк


    Здравейте,

    Райфайзенбанк издава допълнителни дебитни карти Visa Electron по самостоятелни сметки, отделни от сметката на основната карта. Когато катродържателят на основната карта пожелае, на негово име се открива нова сметка, по която той заявява допълнителна карта на друго лице. Същото се отнася за допълнителни дебитни карти Visa Classic и MasterCard Standard, докато допълнителни дебитни карти Maestro се издават към сметката на основната карта.

    Поздрави,

    Отговори

 8. Експерт Отдел "Банкови карти"

  Експерт Отдел "Банкови карти"

  Уважаеми Илия,Благодарим за интереса Ви към банковите карти на Райфайзенбанк.В момента Райфайзенбанк издава международни кредитни карти Visa Classic само в евро. Ко-брандираната кредитна карта Billa-Visa Classic се издава само в лева и е създадена за клиенти, които редовно пазаруват в магазини БИЛЛА. С тази карта ползвате специални предимства във всеки магазин на БИЛЛА в страната - 2% отстъпка от покупката в БИЛЛА с картата, по-ниска лихва за пазаруване в БИЛЛА и т.н.. Billa-Visa Classic също така може да се ползва като стандартна кредитна карта - можете да теглите пари в брой, да плащате в други търговски обекти и да извършвате всички операции, които предлага една старндартна кредитна карта. Поздрави!

  Отговори

 9. клиент

  клиент

  Наистина ли може да се издава допълнителна карта към Visa Electron

  Отговори

 10. Екип на Райфайзенбанк

  Екип на Райфайзенбанк

  Допълнителната карта Extra Visa Electron е удобен начин да дадете достъп до ваши средства на определени от вас хора. Тя се издава по отделна банкова сметка на лица, навършили 16 години и в качеството си на титуляр на сметката и вие определяте на кого да издадете такава карта, както и лимитите на Extra Visa Electron, с които можете да ограничите ползването на картата.

  Отговори

  1. клиент

   клиент

   И все пак говорим за две различни сметки на основната и допълнителна Visa Electron, нали?

   Отговори

   1. Екип на Райфайзенбанк

    Екип на Райфайзенбанк


    Да, става дума за две отделни сметки, по едната е издадена основната карта, а по другата - допълнителната.

    Отговори

 11. fresh

  fresh

  Здравейте! Бих искала да ви попитам възможно ли е да се прхвърли банкова сметка на друго физическо лице, т.е. само да се сменят данните на притежателя на картата, като сметката си остава в същата банка? Благодаря ви предварително

  Отговори

 12. Екип на Райфайзенбанк

  Екип на Райфайзенбанк

  Здравейте, fresh, можете да дадете достъп на избрано от Вас лице до банковата ви сметка, като заявите издаване на дебитна карта на негово име. Допълнителната карта Maestro може да бъде издадена, като титуляра на банковата сметка и притежателят на картата са две различни лица. Само титулярът на сметката има право да определи на кой да даде достъп до сметката си чрез допълнителна карта. Самата банкова сметка не може да се прехвърля на друго лице. В случай че за Вас е важно титулярът на сметката да е друго лице, то тогава е необходимо да се открие нова банкова сметка. С това се надяваме, че отговаряме на въпроса ви.

  Отговори

 13. Todorov

  Todorov

  Molj, da mi objsnite predi godina mi be izdadena karta viza elektron, no do sega ne se be nalojilo da j polzvam,no tezi meseci mi se nalaga da patyvam iz stranata, kak moga da j aktiviram i kakvo trjbva da napravj, tazi karta kato debitna li se polzva kakva syma trjbva da se vnese kato parvona4alna moje li po podrobno da mi objsnite!? Blagodarj.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважеми г-н Тодоров,

   Вашата Visa Electron е дебитна карта, която дава достъп до ваши собствени средства. Вие решавате каква сума да внесете и ползвате чрез картата си.Няма минимална/първоначална сума, която трябва да внесете, за да ползвате картата. За да можем да проверим статуса конкретно на вашата карта, е необходимо да се свържете с Райфайзен Директ на тел 0700 10 000 (Виваком на цената на един градски разговор) или 1721 (МТел и Глобул без увеличение на тарифата).Поздрави

   Отговори

 14. Мира

  Мира

  Здравейте,
  Имам кредитна карта Райкарт в лева и ме интересува имам ли някаква отстъпка, ако плащам с нея в Билла или Шел? Освен в Пикадили и Техномаркет къде другаде имам отстъпка?

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаема Мира,

   С вашата РайКарт получавате отстъпка не само в Техномаркет и Пикадили, а във всеки търговски обект, който приема плащания с банкови карти в страната. Размерът на отстъпката в Техномаркет и Пикадили е 2%, а в останалите търговски обекти (вкл. Билла и Шел) е 1%.В случай че сте редовен клиент на Билла, имаме специално предложение за вас - кредитната карта Billa-Visa Classic. С нея получавате 2% отстъпка за покупките си в Билла, както и други преференции, когато ползвате картата в магазините Билла в страната: по-ниска лихва и възможност да си спестите месечната такса за обслужване (3,80лв.), ако покупките ви в Билла са над 150 лв. на месец.Поздрави

   Отговори

   1. Мира

    Мира

    Благодаря за подробния и ясен отговор. Имам още един въпрос относно споменатата от вас кредитна карта Billa-Visa Classic. Тъй като имам още една кредитна карта от вашата банка Visa Classic то може ли тя да се използва? Или ще трябва втора кредитна карта Visa?

    Отговори

    1. Екип на Райфайзенбанк

     Екип на Райфайзенбанк


     Уважаема Мира,

     Разбира се можете да използвате вашата Visa Classic за пазаруване в Билла. Препоръчваме обаче Billa-Visa Classic за пазаруване в Билла, заради преференциите, които ползвате. Основните разликите между двете карти са следните:Лихвата на  Visa Classic е 17,80% на годишна база за всички операции, докато лихвата на Billa-Visa Classic за пазаруване в Билла е 13,80% и 17,80% за останалите операции.Отстъпката при пазаруване в страната на Visa Classic е 1% навсякъде, докато отстъпката, която получавате за пазаруване в Билла с Billa-Visa Classic е 2%, като за пазаруване в други търговски обекти Billa-Visa Classic не предоставя отстъпка.Месечната такса и на двете карти е 3,80 лв., но при Billa-Visa Classic таксата отпада, в случай че пазарувате в Билла за сума над 150 лв. на месец.Т.е. в случай че редовно пазарувате в Билла, по-изгодно би било да ползвате Billa-Visa Classic. За всички останали покупки можете да ползвате вашата Visa Classic. Няма никаква пречка да ползвате две кредитни карти, като се възползвате от предимствата и на двата продукта.

     Поздрави

     Отговори

     1. Мира

      Мира

      Благодаря за отговора:)

      Отговори

 15. Георгиева

  Георгиева

  Здравейте. Моля ви да ми кажете за колко време се издава извлечение по банкова сметка тъй като имам малко бебе и не разполагам с много време

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаема госпожо Георгиева,

   В случай че ползвате системата за  електронно банкиране Райфайзен Онлайн, можете да получавате справочна информация за актуален баланс и движения по Вашите сметки, както и информация по депозити, наличности и движения по картови сметки и др.

   При условие че не ползвате Райфайзен онлайн, Ви предлагаме да се регистрирате за услугата "Райфайзен Електронни извлечения". Услугата е напълно безплатна, регистрацията се извършва с едно единствено посещение на клон на Банката и след активирането и ще  имате достъп до информация за Вашите сметки, банкови карти, кредити и депозити навсякъде и по всяко време.

   Извлечение по Вашите сметки на хартиен носител можете да получите при поискване, с един ден предварителна заявка, която може да подадете във всеки един от клоновете на Банката. На следващия работен ден извлечението Ви ще е готово в обслужващия Ви офис на банката и можете да го получите лично.

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 16. Йордан

  Йордан

  Здравейте.Аз имам извадена дебитна карта Visa Electron, но ми я извадиха когато бях 12 клас безплатно, но досега не съм я ползвал и ми пише че е валидна до (02.2011).Мога ли да я ползвам защото сега нямам налична сума внесена в нея и ако искам да внеса сума има ли минимална сума за внасяне и дали има такси и как варират.
  Благодаря ви.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаеми Йордан,

   В случай че валидността на Вашата карта е 02/11, можете да ползвате Вашата Visa Electron до края на м.февруари 2011 г. След това Вашата карта ще бъде автоматично подновена, ако не подадете молба за отказ от подновяване до 31.01.2011 г.

   За да разберем с какъв режим на таксуване е конкретно Вашата карта, е небходимо да се свържете с Райфайзен Директ на тел 0700 10 000 (Виваком на цената на един градски разговор) или 1721 (МТел и Глобул без увеличение на тарифата) или да посетите някой от офиси на Райфайзенбанк.

   Стандартните такси и условия за издаване и ползване на Visa Electron можете да разгледате на.сайта на банката

   Поздрави,

   Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 17. Йордан

  Йордан

  Здравейте.
  Моят въпрос е как да си внеса пари в дебитната карта Visa Electron.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаеми Йордан,

   Можете да внесете пари по дебитна карта Visa Electron по няколко начина:

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Можете да посетите един от многобройните ни офиси и да внесете пари на каса.В случай че имате разплащателна сметка в Райфайзенбанк можете да наредите пари чрез Райфайзен Онлайн без да посещавате офис на банката.В случай че имате дебитна карта Maestro от Райфайзенбанк, можете да прехвърляте средства към Visa Electron чрез банкомат по всяко време на денонощието. Достатъчно е веднъж за заявите услугата в офис на банката.Вашата дебитна карта Visa Electron е издадена към сметка с IBAN. Това означава, че можете да нареждате банкови преводи от всяка друга банкова сметка, без значение в коя банка е открита.Можете също така да прехвърлите средства от друга Ваша карта в интернет чрез системата ePay.bg.

   Отговори

 18. Deni

  Deni

  Защо на илюстрацията по-горе всички карти са само VISA? Тях ли препоръчвате?

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк

   Здравейте, Дени,Изборът на картинка, която да илюстрира статията, съвсем не е свързан с наши препоръки относно вида карта. Ако обърнете внимание, картинката към същата статия, но преди да я отворите, за да я прочетете, изобразява кредитна карта MasterCard. Изборът на банкова карта е индивидуален и зависи от конкретните нуждите и потребностите на всеки клиент, от това дали ще я използва основно в страната или по-скоро в чужбина, за разплащания в магазини или за пазаруване в интернет.Подробно описание на различните видове карти можете да намерите на сайта на банката в Индивидуални клиенти/Банкови карти.Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 19. Ангел Калоянов

  Ангел Калоянов

  Моля да ми кажете каква е аджеба разликата м/у кредитна,дебитна и рай кад.
  Икакво мога да направя с дебитната или с виаз електроник.А мастр карт?Напрво съм пълен шаш.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаеми г-н Калоянов,

   Основната разлика между дебитните и кредитните карти е, че дебитните ви дават достъп до ваши собствени средства, които сте внесли по сметката на картата. Кредитните карти обикновено ползват отпуснат от банката кредитен лимит. В сайта на банкатав секция Индивидуални клиенти/Банкови карти са описани подробно операциите, които можете да извършвате с различните видове банкови карти. В зависимост от нуждите ви можем да ви предложим подходящо за вас решение.www.rbb.bg

   За повече информация можете да се обърнете и към Кол центъра ни на телефон:- 0700 10 000 за абонати на Vivacom- 17 21 за абонати на мобилните оператори М-Тел и Глобул.

   Поздрави,

   Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 20. Манолов

  Манолов

  Здравейте!
  Бихте ли ми казали какви са лимитите на картите Виза-Електрон!?
  Благодаря ви предварително!

  Отговори

  1. Maria Lyubomirova Mitsova

   Maria Lyubomirova Mitsova


   Уважаеми г-н Манолов,

   Лимитите за операции с дебитна карта Visa Electron, издадена от Райфайзенбанк, са:

   Операционни лимити Visa Electron

   Лимит за едно теглене                                                       1 000 лв.

   Лимит за теглене за 24 часа                                               3 000 лв.

   Лимит за теглене за 7 дни                                                  6 000 лв.

   Лимит за едно плащане                                                     3 000 лв.

   Лимит за плащане на стоки и услуги за 24 часа                  3 000 лв.

   Лимит за плащане на стоки и услуги за 7 дни                     6 000 лв.

   Общ лимит за 24 часа – обща сума / общ брой              4 000 лв./40

   Общ лимит за 7 дни – обща сума / общ брой               10 000 лв./80

   Допълнителна информация за дебитна карта Visa Electron е публикувана в сайта на банкатав секция Индивидуални клиенти/Банкови карти/Международна дебитна карта Visa Electron.www.rbb.bg

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

   1. Niki

    Niki

    Здравейте, айде сега ми обяснете какво ще рече лимит за 1 теглене 1000лв като никога досега не съм успял на го направя. И всеки път като ми трябват повече пари правя по няколко тегления (х * 400 лв) за да взема сумата която искам (да ама това се плаща).
    И ми кажете каква е тази политика на банката, та когато трябва да внасям пари по кредита си, ми е по изгодно да тегля от банкомат парите и после да ги внасям на гише и там да ги броят, отколкото да ида с карата директно на гишето и да стане всичко без размяна на банкноти.

    Отговори

    1. Екип на Райфайзенбанк

     Екип на Райфайзенбанк


     Здравейте, Ники,

     Лимитът за едно теглене на пари в брой от Вашата карта Visa Electron означава, че максималната сума, която можете да изтеглите на едно теглене е 1000 лева. Банкоматите на различните банки имат различни ограничения за максимална сума за една транзакция. Банкоматите, обслужвани от БОРИКА, включително на Райфайзенбанк, имат лимит за теглене от 400 лева.

     Операционните лимити по вашата карта могат да бъдат завишени по ваше желание като за целта е необходимо да депозирате заявление за промяна на параметри по картата в удобен за вас офис на Райфайзенбанк.

     Препоръчваме ви да плащате месечната  погасителна вноска по вашия кредит на банкомат или чрез системата на еPay.bg . По този начин можете да погасявате кредита си лесно и удобно със средства от дебитната ви карта. Допълнителна информация за услугата можете да намерите на сайта на банката в секция.Индивидуални клиенти/Банкови карти/Плащане на погасителни вноски

     Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

     Отговори

 21. Мартина Тодорова

  Мартина Тодорова

  Здравейте,
  имам карта Viza Clasik с неснижаем остатък.
  Желая да изтегля пари от нея.
  Каква такса ще имам за това теглене на пари в брой от кредитна карта?

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Здравейте, Мартина,

   При теглене на пари в брой от кредитна карта Visa Classic на банкомат на Райфайзенбанк таксата е 1.5%, мин. 3 лв. В случай че теглите от банкомат на друга банка в страната, таксата е 1.5%, мин. 5 лв.

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 22. Койчев

  Койчев

  Според Вас редно ли е за внасяне на вноска по кр. карта и получаване на подновената да ми отнеме повече от час? Доволен съм от картата, но това губене на време е много изнервящо!

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Здравейте, г-н Койчев,

   Бихме искали да ви уверим, че вашето мнение е важно за нас, тъй като Райфайзенбанк се стреми постоянно да повишава качеството на обслужване на своите клиенти.

   Предлагаме ви и други начини за погасяване на използваните средства от вашата кредитна карта, при които не се налага да посещавате банков офис.

   Вноски по кредитна карта имате възможност да направите:

   Надяваме се, че с тази информация сме ви били полезни.

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк - Райфайзен ОНЛАЙН, след регистрация за услугатана банкомат чрез B-Pay или в интернет чрез еPay.bg със средства от друга ваша картачрез превод на банкомат с Maestro карта, издадена от Райфайзенбанк

   Отговори

 23. Велислав

  Велислав

  Здравейте,
  искам да попитам как може салдото на visa classic дебитна карта да бъде отрицателно?
  Благодаря!

  Отговори

 24. Великов

  Великов

  Уважаеми банкови експерти,
  Известно е, че картите с чип са много по-сигурни и защитени от злоупотреба от тези, които имат само магнитна лента, най-вече при зачестилите случаи със сканиращи устройства.
  Бях клиент на банката в Австрия в продължение на дълги години, като от самото начало имах дебитна карта с чип. След завръщането ми в България, доволен от обслужването и по навик отново се обърнах към РББ за разплащателна сметка и изумлението ми, че в България не се предлагат дебитни карти с чип беше голямо! Нито един служител на банката не беше в състояние да ми обясни защо, нито да ме инфомира планира ли се в близко бъдеще въвеждането на дебитни карти с чип.
  Принудих се за доста години да се откажа от услугите на РББ, в полза на конкурентна банка, която предлагаше допълнителната защита на своите клиенти, показвайки им по този начин, че се интересува от тяхната сигурност не само на думи...

  С Уважение,

  Великов

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Уважаеми г-н Великов,

   Бихме искали да Ви уверим, че Райфайзенбанк предприема редица мерки с цел защита от злоупотреби с картите на своите клиенти.Максимален контрол върху операциите с банкова карта, можете да получите с услугата "SMS известяване", при която получавате SMS при всяка транзакция, извършена с картата.  Друга препоръчана от нас услуга е Райфайзен Онлайн, която също предоставя възможност за своевременно проследяване на движенията по картата.

   Към момента Райфайзенбанк издава кредитни карти с чип, като предвиждаме в бъдеще да започнем да издаваме и дебитни карти с чип.С допълнителни полезни съвети при операции с банкова карта  може да се запознаете и на интернет страницата на банката в секция Индивидуални клиенти/Банкови карти/Сигурност.

   Райфайзенбанк се стреми да подобрява непрекъснато предлаганите продукти  и в тази връзка Ви уверяваме, че работим активно по въвеждането  на  допълнителни функционалности/услуги, свързани със сигурността на картовите разплащания.

   С уважение,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 25. Емо

  Емо

  Здравейте. Интересува ме колко време, след като внеса сума (в евро) по кредитна карта MasterCard, ще мога да извършвам разплащане в интернет с тези пари?

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Здравейте, Емо,

   Внесените/преведените средства по вашата кредитна карта МasterCard Standard се отразяват по картата в срок до следващия работен ден.Препоръчваме Ви да се регистрирате в офис на банката за услугата "SMS/e-mail известяване", чрез която можете да получавате съобщения до няколко минути след обработка на операцията, била тя вноска, превод по картата, плащане или теглене. Ползата за вас от услугата е, че по всяко време имате информация с какви пари разполагате по картата.

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 26. Даниела

  Даниела

  Искам да попитам ако дебитната ми карта е валидна до края на този месец, кога най-рано мога да си я подновя в клона в който са ми я издали?

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Здравейте Даниела,

   Можете да получите Вашата нова дебитна карта последната седмица на месец ноември в обслужващия Ви банков клон, в случай, че валидността на картата Ви изтича в края на ноември.За удобство на своите клиенти Райфайзенбанк изпраща SMS, в който информира за подновяването на картата.

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 27. Веселина

  Веселина

  Здравейте.Аз имам извадена дебитна карта Visa Electron, ваш представител на банката ми я извади в университета безплатно, но досега не съм я ползвала и ми пише че е валидна до (10/10),сега ми се налага да я ползвам и мисълта ми е дали във всеки ваш клон могат да ми подновят картата или трябва да подам молба за издаване на нова карта след като е изтекла 2010год.
  Благодаря предварително!

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк


   Здравейте Веселина,Вашата дебитна карта Visa Electron е изтекла и е била автоматично подновена от банката  през 2010 г. , но не е била получена в срок от 6 месеца.За да ползвате дебитната си карта, заповядайте в офис на Райфайзенбанк , за да депозирате завление за преиздаване на картата.Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 28. Иво

  Иво

  Здравейте,искам да питам след като ми е истекла дебитната карта преди седмица,трябва ли в банката да плащам някаква цена за издаването на нова такава,картата е празна и несам я ползвал от година

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк

   Здравейте,Дебитните карти се подновяват автоматично в месеца, в който изтича картата. Той е обозначен на лицето на пластиката във формат месец/година.В случай че вашата карта изтича месец март и на картата е обозначено 03/2013, може да заповядате в обслужващия ви офис, където вече ви очаква новата подновена карта. При автоматично подновяване на дебитна карта не дължите такси на банката, но за разплащателната сметка, към която е дебитната карта, стандартната месечна такса е 1 лв.Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 29. vane sokolovski

  vane sokolovski

  1.Вашите дебитни карти VISA electron, с чип ли са или само с магнитна лента? На сайта Ви ги гледам без чип а другите банки са с чип(също като вашата visa classic кредитната карта. Каква е разликата?

  2. околу Защитени покупки в интернет чрез 3-D Secure? СМС-а го испращате само на Български мобилни оператори или и на международни?

  Отговори

  1. Ivanka Vladimirova Mitrisheva

   Ivanka Vladimirova Mitrisheva


   Здравейте,

   Благодарим Ви за интереса към нашите продукти и услуги. Райфайзенбанк предлага широка гама от  дебитни и кредитни карти, съобразени с различните нужди и изисквания на клиентите ни. Дебитната карта Visa Electron на Райфайзенбанк е без чип. С чип са всички наши международни кредитни карти (Visa и MasterCard).

   Новата функционалност 3-D Secure на дебитните карти на Райфайзенбанк е без допълнителни разноски и дава най-високо възможно ниво на сигурност на интернет покупките. 3-D Secure активирате по време на интернет покупка на сайт, участващ в програмата. Тогава попълвате номер на мобилен телефон, независимо кой мобилен оператор използвате, за получаване на SMS-и с кодове за потвърждение на следващи интернет покупки. От значение е дали кодът на страната, с който започва номерът на телефона, присъства в списъка в линка на екрана за активиране. Повече за услугата можете да прочетете тук:http://www.rbb.bg/bg/individual-clients/bank-cards/security/secure-online-purchases/

   Поздрави,Екип на Райфайзенбанк

   Отговори

 30. Невена

  Невена

  Здравейте. Имам дебитна карта Visa Electron, чиято валидност при издаването винаги е 2 години. Живея в чужбина и не се прибирам на всеки две години. Има ли опция картата да бъде преиздадена за повече от 2 години? В случай че няма - какви са опциите ми? Ако идвадя пълномощно на майка ми, ще може ли тя да вземе преиздадената карта от мое име от вашия офис когато тя бъде автоматично подновена?
  Също така бих искала да попитам дали имате дебитни карти Visa с чип, или само кредитните ви карти са с чип?
  Благодаря предварително.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк

   Здравейте,
   Подновяването на дебитните карти не може да бъде за срок, по-голям от 2 години. Съществува различен вариант за получаване на подновената карта, но не чрез упълномощено лице, а чрез услугите на куриерска фирма, която лично да Ви достави до адрес - първо новата карта и след това плик с ПИН кода, но пратките са за Ваша сметка. Ако все пак желаете да получи картата по такъв начин, е необходимо да изпратите заявка на bank.cards@raiffeisen.bg. Засега все още не предлагаме дебитни карти с чип.

   Отговори

 31. Иванова

  Иванова

  Бихте ли ми отговорили, мога ли да внеса пари по дебит ата си карта Виза стандарт, като ползвам банкомат за електронно банкиране в чужбина.

  Отговори

  1. Екип на Райфайзенбанк

   Екип на Райфайзенбанк

   Здравейте г-жо Иванова,Благодарим Ви за въпроса.Дали е възможно да извършите тази услуга през банкомат в чужбина зависи от функционалностите на устройството, което бихте искали да използвате. Тъй като ние не разполагаме с тази информация, препоръчваме да се свържете с банката, която обслужва или поддържа банкомата в чужбина.Поздрави и успешен ден!

   Отговори

 32. Златев

  Златев

  Здравейте,
  Имам дебитна карта visa electron, която няма чип, а само магнитна лента.
  Въпросът ми е дали мога да тегля с нея от банкомат или само в банката?

  Отговори

  1. Севелина Тодорова

   Екип на Райфайзенбанк

   Здравейте г-н Златев,
   С Вашата дебитна карта можете да извършвате всички стандартни операции - да теглите пари в брой от АТМ, да плащате за стоки и услуги на ПОС терминал, включително да изтеглите определена сума от офис на банката. В допълнение бихме желали да Ви обърнем внимание, че можете да замените картата си с нова чип карта. Освен защитата, която предоставя чипът, картата е и безконтактна, което Ви осигурява максимално удобство при плащането на малки суми. Подмяната ще бъде без допълнителни разноски за Вас.
   Поздрави,
   Екип на Райфайзенбанк

   Отговори